Rancangan Percutian ^^

Monday, 30 May 2011

Assalamualaikum.... :face4:

Hai semua....Harap you all sihat sahaja.:n:Okey,hari ni Sya nak tulis tentang perancangan percutian untuk cuti sekolah selama dua minggu ni...2 minggu tu lama tahu?Takkanlah nak makan,tidur je ye tak?So..so so what?hehe.



Erm,en3 sebelum ni Sya just bagi tauhu goreng kat you all yang Sya nak balik kampung belah mama di Kedah,then pergi Gunung Jerai,and waterfall right?Actually,ada rancangan baru.Hujung minggu ni,Sya akan balik kampung belah abah Sya di Yong Peng dahulu,sebab ada kenduri kesyukuran untuk meraikan my cousin sebab dapat keputusan cemerlang dalam SPM & dapat melanjutkan pelajaran di oversea..:34: Congrates Mrs F!I'm proud of you!She get straight A's.Ni bunga untuk Mrs F,special tau..:125: ehehe.

Next morning,which is Sunday's morning,my mother and father with Adam(my brother) will go to Johor Bahru.Sebab aanak kawan abah Sya mengadakan majlis perkahwinan.Tinggalah Sya bersama Syasya and Amir di kampung.:face21: Actually,memang x nak ikut pun. :P

Lepas two,three la,which is Sunday's evening,kami akan terus bertolak ke Kedah...My beloved village.Muah! :h: Sampai tengah malam kot.Maybe 2 hari 1 malam kot.Hari Rabu,kami akan ke Gunung Jerai,and bermalam di sana selama 2 hari 1 malam.Then,kami akan mandi di waterfall,Insyaallah.Mama kata tengoklah macam mana.Itulah antara tempat-tempat yang dirancangkan.Manusia hanya merancang,Allah yang menentukan.Kan? :face57:

Lain-lain tempat?Kalau mengikut pengalaman,sambil kepala mendongak ke atas dan tangan di dagu,biasalah,kalau dah balik Kedah,mesti pergi Pekan Rabu.Mama mesti kerepek2 dan keropok2 yang Sya x tahu namanya.Sungguh sadis itu ayat.Then,pergi ke tanjung yang ada banyak dawai,iaitu Tanjung Dawai,dan banyak lagi tempat lah. :face28:

And for my cousin,wahai Aifaa Athirah yang ku sayang,miss you so much...Muah!Blog dia,diprivatekan.Harap kau bacalah.Berubah x muka kau agaknya?hoho.Muka aku berubah gila!Siyes,mesti kau x kenal aku...huhuhu. Sedih!Dugaan yang sangat hebat bagi aku! :face41:
Fulamak,touching pulak..Maaf....Nak aje luahkan kat sini,tapi tu personal thing.. :)

Blog dia,diprivatekan..:65:Her blog:66:

So,apa lagi yerk?Oh ye,esok nak buat dadih la..hehe:132: nyummy!
Hurmm,kejap aje dah hari Isnin,esok dah selasa.Nanti pejam celik pejam celik,dah bukak sekolah.Kerja belum siap.:face60:

So,berapa banyak so dalam en3 ni da...hehe.Jadi,itulah jela cerita untuk hari ini.Kita sambung lain kali pulak.Maybe esok.Insyaallah.Next entry,I want to write a little bit information about my cousin,Mrs F.Siapakah gerangan Mrs F?Nantikan in the next en3. :)

Tata,Assalamualaikum:34:

-tak jawab dosa,nak tambah dosa?x nak kan?so jawablah salam-:n:




.
Thanks for reading my story ! I really appreciate it ♥♥♥

Kembali Lagi selepas sekian lama menyepi~Akhirnya

Saturday, 28 May 2011

Assalamualaikum.....


Akhirnya........Sya dah habis exam ! Nak je Sya jerit kat satu dunia....."Saya dah habis exam!!!"Say tata to mid-year exam paper~HAHA.Sya dah dapat result geografi n sains.Keputusan Geografi amat menyenangkan hatiku...huhu.Alhamdulillah...Thank you Allah... :)

Okey,setelah sekian lama menyepi,Sya akhirnya kembali...*cheh.Exam dah lepas.So say welcome to school holidays.....


Banyak kerja yang perlu Sya siapkan selama dua minggu ni..And you know what?I have only 1 week to done al of them ! Kerja-kerja yang perlu dibuat:
  • Tidy my lovely bedroom
  • Done all the homework ! (Folio Agama Islam-Folio Geografi-Science-Mathematics)
  • Blogging 
  • Origami
  • Memasak-HAHA
  • Menyiapkan segala persiapan untuk ke sekolah
  • Menanam azam dan semangat baru...
Itulah antara perkara-perkara yang penting dan agak penting yang perlu Sya buat...dalam 1 minggu.Next week,saya pulang ke kampung mama Sya di Kedah.Then pergi ke gunung Jerai,dan main air terjun...
Main air terjun dalam bahasa arab>lai 'ba kuratu daa khol al-ma'<Paham?

Then-then akan berjumpalah dengan sanak saudara di sana yang sudah lama tidak berjumpa...waaaa...Mama,boleh tak,kalau along x nak balik?Sob3

So,itu jela,Sya nak edit blog pulak....heee~tata...

Assalamualaikum..... :D




Thanks for reading my story ! I really appreciate it ♥♥♥

Selamat Hari Guru

Tuesday, 17 May 2011

Assalamualaikum...

Hehe.Sya tahu dah lambat untuk wish.Tapi tidak mengapa larh.Janji buat kan?
Actually,Sya nak buat entry pasal "Hari Guru",tetapi Masa x mengizinkin Sya untuk berbuat demikian.Lagipun,Sya buzy dengan persiapan Mid Year Exam untuk bertempur selama 2 minggu.Bahasa Melayu mendahului pada hari Jumaat ni dan diakhiri dengan Bahasa Arab pada hari Jumaat minggu depan.Sungguh meletihkan!Anyway,lepas tu CUTI !

Fine,cukuplah untuk mukadimah pada entri kali ni.

Actually,bagi pelajar,Hari Guru merupakan hari dimana guru-guru diberi penghargaan atas segala jasa dan pengorbanan yang diberikan.Dan pada hari itu jugalah,guru-guru berpeluang untuk mendapat hadiah daripada para pelajar.HAHA.Walaupun sebenarnya jasa dan pengorbanan seorang guru itu,hanya mampu dibalas oleh Allah yang Maha Berkuasa dan Maha Penyayang.Allahuakbar! :D

Hadiah tidak menjadi ukuran bagi seorang guru.Yang penting adalah keikhlasannya.Bahkan,ucapan "Selamat Hari Guru" sudah cukup untuk seorang guru.Hadiah yang bermakna untuk mereka adalah doamu untuk mereka.Kejayaanmu yang cemerlang kelak,adalah ubat dan penawar juga balasan bagi kesakitan,pengorbanan,kesabaran dan juga kasih sayang yang mereka curahkan.Insyaallah.

Menjadi seorang guru bukanlah mudah.Pada hakikatnya,mengurus manusia lebih sukar daripada mengurus kilang dan ladang kerana manusia mempunyai nafsu,akal,hati,perasaan dan harapan.Segalanya bukanlah semudah yang disangka!

Di sini,Sya mengambil kesempatan untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru" kepada seluruh warga pendidik di seluruh dunia terutamanya warga pendidik yang pernah mengajar Sya yang namanya tidak kesampaian untuk disebut.Terlampau ramai dan terlampau berharganya kalian bagi Sya.Saya sayang cikgu... :)
Terima kasih cikgu,kerana mengajar saya apa itu erti kehidupan.Terima kasih atas segalanya......

TeRiMa KaSiH CiKgU,
ShUkRaN Ya MuAlIm,
ShEa-ShEa Ya SiFu,
ArIgAtO GoZaImAs,

EsKeRrIk AsKo,
DanKiE MeNeEr,
gràcies a vostè senyoR

Akhir kata,

Di dunia guru berbakti,
Moga di akhirat syura menanti.

Selamat Hari Guru ^^

"Sayangilah dan hormatilah guru anda kerana mereka laksana pelita di tengah malam yang membakar diri untuk menerangi yang kelamYang tak pernah mengenal erti putus asaYang tak pernah meminta puji dan puja."

Assalamualaikum....





Thanks for reading my story ! I really appreciate it ♥♥♥

Header Baru ^^

Monday, 2 May 2011

Assalamualaikum....

Sihat? :))
Tajuk entry kali ni macam nak mintak pelempang je kan..HAHA
Ok fine,x cantik..heh ! :)
Tapi x perla,Sya puas hati dengan header kali ni sebab Sya sendiri yang buat.Penat tau.Asalkan sedap mata memandang.Btw,gambar2 tu ambik dekat internet la...Sya bukan pandai lukis... :(

"Tangan kayu la katakan"
erm,lama x update entry.hehe.Actually,banyak coretan hati yang hendak Sya kongsikan.Alangkah malangnya,masa tidak memberikan peluang untuk Sya .^^

So,itulah jela untuk hari ini. :))




Thanks for reading my story ! I really appreciate it ♥♥♥